Kurumlar; kurumsal ve bireysel gelişimlerini sağlamak ve sürdürmek için karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik ihtiyaçları tespit edebilmek amacıyla ‘ihtiyaç analizi‘ni kullanmaktadırlar. İhtiyaç analizinde ilk olarak çözülmesi istenilen sorun belirlenir. Bu sorunun ortaya çıkmasından etkili olan ve giderilemeyen ihtiyaçların tanımlanabilmesi için nitel veya nicel veri toplama araçları aracılığıyla programın hedef kitlesinden veri toplanır.
Elde edilen verilerin sonuçları hedef kitle göz önünde bulundurularak değerlendirilir. Araştırmanın sonuçları bir rapor olarak kuruma sunulur. Değerlendirme sonucunda kurumun kendi yapısında veya personele yönelik eksiklikleri söz konusu ise bu eksiklikleri gidermek ve geliştirmek amacıyla eğitim programları/workshoplar oluşturulur.
Bize başvuran danışanların problemlerini en iyi şekilde çözmek için uzmanlarımızın kullandığı teknikler bilimsel alt yapısı olan ve etkinliği pek çok araştırma tarafından desteklenmiş yöntemlerdir. Bu yöntemler baz alınarak danışmanlık süreci kişinin ihtiyaçlarına göre kişiye özel olarak dizayn edilmektedir.
Ruh sağlığı yasası henüz ülkemizde olmadığından psikologların yetkinliklerini denetleyecek bir mercii yoktur. Bu yüzden bu durum maalesef istismar edilmekte ve gerekli yetkinliğe sahip olunmadan bazı kurumlar/kişiler hizmet vermektedir. Türkiye’de psikoterapist olarak çalışabilmek için klinik psikoloji alanında yüksek lisans veya doktora yapma şartı vardır. Ayrıca, kişiye uygun ekolün (Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Psikodinamik vs.) uygulama yetkinliğini elde etmek en az 2 sene sürmektedir. Bu yüzden danışacağınız uzmanın yetkinliğini ve süpervizyon alıp almadığını mutlaka sorgulamanızı öneririz. Rola Psikoloji uzmanlarının yetkinlikleriyle ilgili detaylı bilgiye bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
WhatsApp Destek Hattı