Klinik Psikolog
Yetişkin ve Ergen Psikoloğu
ve Aile Danışmanı
Lisans eğitimini ODTÜ Psikoloji bölümünde şeref öğrencisi olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimi sürecinde çeşitli araştırmalarda görev almış, alan dersi kapsamında Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği’nde dernek üyeleri ile haftalık paylaşım toplantıları, psikososyal beceri çalışmaları yürütmüş ve dönem sonu gösteri hazırlıklarında yer alıp dernek üyeleri ile tiyatro gösterisi düzenlemiştir. Lisans eğitimi boyunca zorunlu stajını Dr. Humen Can Elmi Muayenehanesi’nde yaptıktan sonra Mersin Üniversitesi Hastanesi, Ankara Üniversitesi Beyin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde, lisans mezuniyetinin ardından Çekirdek Yuva ve Ankara Psikoterapi Enstitüsü’nde gönüllü psikolog olarak görev almıştır.
TED Üniversitesi Gelişim Odaklı Klinik Psikoloji yüksek lisans programına özel öğrenci olarak katılım sağlamıştır.
Antalya Bilim Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını “Genç Yetişkin Obsesif Kompulsif Bozukluk Hastalarında Prodrom Bipolar Bozukluk Belirtilerinin Taranması” konulu tezi ile yüksek şeref öğrencisi olarak tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Klinik psikoloji yüksek lisans stajını da Özel Terapi Tıp Merkezi’nde yapmıştır. Yüksek lisans eğitiminde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi almış ve klinik stajında psikoterapi seanslarını Bilişsel Davranışçı Terapi sürepvizyonu altında yürütmüştür. Aynı zamanda Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’nin de eğitimlerini tamamlamış ve mesleki gelişiminin devamlılığını sağlamak adına Bilişsel Davranışçı Terapi uygulamalarını Prof. Dr. Kadir Özdel süpervizörlüğünde sürdürmektedir.
Aynı zamanda çeşitli test ve mesleki eğitimlere katılmış, farklı terapi yöntemlerine ait eğitim ve süpervizyonlarını tamamlamıştır. 464 saatlik MEB onaylı aile danışmanlığı eğitimini tamamlayarak “aile danışmanı” unvanını almaya hak kazanmıştır. Meslek hayatına çeşitli danışmanlık merkezlerinde psikolog olarak devam etmiştir.
Ergen ve yetişkin bireyler ile psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.
Katıldığı Bazı Eğitim ve Seminer Programları
Yayınları
Karancı, N. A., Aras, A., Kumpasoğlu, G. B., Can, D., Çakır, E., Karaaslan, C., Semerci, M., &
Tüzün, D. (2019). Living with schizophrenia: Perspectives of Turkish people with
schizophrenia from two Patient Associations on how the illness affects their lives. The
International Journal of Social Psychiatry, 65(2), 98-106.
Çalışma Alanları
Teknikler
Bize başvuran danışanların problemlerini en iyi şekilde çözmek için uzmanlarımızın kullandığı teknikler bilimsel alt yapısı olan ve etkinliği pek çok araştırma tarafından desteklenmiş yöntemlerdir. Bu yöntemler baz alınarak danışmanlık süreci kişinin ihtiyaçlarına göre kişiye özel olarak dizayn edilmektedir.
Bize başvuran danışanların problemlerini en iyi şekilde çözmek için uzmanlarımızın kullandığı teknikler bilimsel alt yapısı olan ve etkinliği pek çok araştırma tarafından desteklenmiş yöntemlerdir. Bu yöntemler baz alınarak danışmanlık süreci kişinin ihtiyaçlarına göre kişiye özel olarak dizayn edilmektedir.
Ruh sağlığı yasası henüz ülkemizde olmadığından psikologların yetkinliklerini denetleyecek bir mercii yoktur. Bu yüzden bu durum maalesef istismar edilmekte ve gerekli yetkinliğe sahip olunmadan bazı kurumlar/kişiler hizmet vermektedir. Türkiye’de psikoterapist olarak çalışabilmek için klinik psikoloji alanında yüksek lisans veya doktora yapma şartı vardır. Ayrıca, kişiye uygun ekolün (Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Psikodinamik vs.) uygulama yetkinliğini elde etmek en az 2 sene sürmektedir. Bu yüzden danışacağınız uzmanın yetkinliğini ve süpervizyon alıp almadığını mutlaka sorgulamanızı öneririz. Rola Psikoloji uzmanlarının yetkinlikleriyle ilgili detaylı bilgiye bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
WhatsApp Destek Hattı