Sanal gerçeklik (VR) , bilgisayar aracılığıyla hazırlanmış video ve görsellerin 360 derece görüntülenmesini sağlayan teknolojik bir ara yüzdür. Bu teknoloji, çok uzun zamandır klinik araştırmalarda kullanılmaktadır. Bilgisayar simülasyonu gerçekliği olarak da anlandırılan sürükleyici bir deneyimdir. Gerçek bir ortamı kopyalayan veya hayali bir dünya yaratan sesler, görüntüler ve diğer duyumları üretmek için VR başlıklarını kullanan teknolojileri ifade eder. VR, kullanıcıları tamamen sanal bir dünyaya sokmanın bir yoludur. Sanal gerçeklik ile hissedilen her şey bilgisayar tarafından yaratılmış üç boyutlu dünyadır. Yapay olarak ortam oluşturulduğunda kullanıcı gerçek dünyanın devre dışı kaldığına ikna olur.
Potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek ve satışları artırmak için VR & AR çözümleri
Prototipten ürünleştirmeye kadar bir projenin tüm aşamalarında süreç ve ekip çalışmasını kolaylaştırmak için endüstriyel kullanıma yönelik VR araçları
Müzeler ve galeriler için ziyaretçilere sanat eserleriyle etkileşimli deneyim sunma imkanı
Özellikle karmaşık, coğrafik olarak dağılmış ve ulaşılması zor bölgelerde acil durum operasyonları söz konusu olduğunda, Sanal Gerçeklik teknolojisi ile verimli eğitimler
Dikkat çekici ürün sunumları ve etkinliklerde ve ticaret alanlarında Sanal Gerçeklik ile reklam görselleştirmesi
Sanal gerçeklikte 3D ortamlar görüntünün yanı sıra duyma, hareket gibi başka duyulardan da yararlanır. Sanal gerçeklik yaygın olarak gerçek hayatta var olan ya da olmayan yerlerin en az 3 boyutlu olarak bilgisayar ile yeniden oluşturulması ve gerçek gibi deneyimi sunması için kullanılmaktadır.
Sanal gerçeklik ile oluşturulan tanımlı uzay içerisinde yaygın olarak eğitim, gözlem, test, eğlence, danışmanlık faaliyetleri yerine getirilebilmektedir. Sanal öğrenme ortamları da teknoloji ile birlikte değişim ve gelişim göstermektedir. Son olarak sanal gerçeklik teknolojilerinin eğitim-öğretim ortamlarına dahil edilmeye hazır durumda olduğu ve eğitsel kazanımlar bakımından yüksek potansiyel taşıdığı görülmektedir.
Bize başvuran danışanların problemlerini en iyi şekilde çözmek için uzmanlarımızın kullandığı teknikler bilimsel alt yapısı olan ve etkinliği pek çok araştırma tarafından desteklenmiş yöntemlerdir. Bu yöntemler baz alınarak danışmanlık süreci kişinin ihtiyaçlarına göre kişiye özel olarak dizayn edilmektedir.
Ruh sağlığı yasası henüz ülkemizde olmadığından psikologların yetkinliklerini denetleyecek bir mercii yoktur. Bu yüzden bu durum maalesef istismar edilmekte ve gerekli yetkinliğe sahip olunmadan bazı kurumlar/kişiler hizmet vermektedir. Türkiye’de psikoterapist olarak çalışabilmek için klinik psikoloji alanında yüksek lisans veya doktora yapma şartı vardır. Ayrıca, kişiye uygun ekolün (Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Psikodinamik vs.) uygulama yetkinliğini elde etmek en az 2 sene sürmektedir. Bu yüzden danışacağınız uzmanın yetkinliğini ve süpervizyon alıp almadığını mutlaka sorgulamanızı öneririz. Rola Psikoloji uzmanlarının yetkinlikleriyle ilgili detaylı bilgiye bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
WhatsApp Destek Hattı