Çift ve evlilik danışmanlığı, eşler arasında yaşanan sorunların eşlerin aynı ortamda buluşturularak danışman gözüyle tarafsız bir şekilde gözlemlenerek ve yorumlanarak çözüm üretilmesini sağlayan danışmanlık hizmetidir. ift ve evlilik danışmanlığında amaç kimin haklı/haksız, kimin doğru/yanlış olduğunu belirlemek değildir. Temel amacımız birlikte mutsuz olduklarına inanan iki insanın “Daha mutlu olabilmek için ne yapabiliriz?” konusunda onlara rehberlik etmektir. Bu süreçte eşiniz ile ilgili daha önce fark etmediğiniz, bilmediğiniz bir özellik keşfedebilirsiniz. Veya seans esnasında sizi rahatsız edebilecek olan bir laf/söz eşiniz tarafından size söylenebilir.
Evlilik ve Çift danışmanlığı, çiftlerin ilişkilerindeki çeşitli sorun ve tıkanıklıkları anlama, çözme ve aralarındaki ilişkiyi geliştirmelerine yönelik bir danışmanlık hizmetidir. Çiftlere yönelik yapılan bu danışmanlık hizmetinde iletişim kurma, çatışma çözme, farklılıkları uzlaştırabilme ve sağlıklı tartışma becerileri kazandırma amaçlanmaktadır.
Çift ve evlilik danışmanlığının beraberinde getirdiği normal süreçlerdir. Önemli olan bu süreçte devamlılığın sağlanmasıdır. Değişim kolay bir süreç olmamakla birlikte beraberinde direnç getirebilir. Bu nedenle danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen çiftlerin ilk seans sonrasında hemen sonuç alma ihtimalleri düşüktür.
Çift ve evlilik terapisi eşiniz ile aranızdaki sorunları çözmek ve ilişkinizi güçlendirmek için başvurabileceğiniz gibi ilişkinizi bitirmek yeni bir hayata adım atabilmek için de başvurabilirsiniz.
Bize başvuran danışanların problemlerini en iyi şekilde çözmek için uzmanlarımızın kullandığı teknikler bilimsel alt yapısı olan ve etkinliği pek çok araştırma tarafından desteklenmiş yöntemlerdir. Bu yöntemler baz alınarak danışmanlık süreci kişinin ihtiyaçlarına göre kişiye özel olarak dizayn edilmektedir.
Ruh sağlığı yasası henüz ülkemizde olmadığından psikologların yetkinliklerini denetleyecek bir mercii yoktur. Bu yüzden bu durum maalesef istismar edilmekte ve gerekli yetkinliğe sahip olunmadan bazı kurumlar/kişiler hizmet vermektedir. Türkiye’de psikoterapist olarak çalışabilmek için klinik psikoloji alanında yüksek lisans veya doktora yapma şartı vardır. Ayrıca, kişiye uygun ekolün (Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Psikodinamik vs.) uygulama yetkinliğini elde etmek en az 2 sene sürmektedir. Bu yüzden danışacağınız uzmanın yetkinliğini ve süpervizyon alıp almadığını mutlaka sorgulamanızı öneririz. Rola Psikoloji uzmanlarının yetkinlikleriyle ilgili detaylı bilgiye bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
WhatsApp Destek Hattı